Szyszynka – Twoje trzecie oko

Czym jest szyszynka?Szyszynka to nasza naturalna, wewnętrzna fabryka DMT. Związek ten aktywizuje u człowieka podwyższony stan świadomości. Chcąc rozwinąć swoją percepcję na obszerniejszą wielowymiarowość koniecznie jest oczyszczenie i dekalcyfikacja (odwapnienie) szyszynki (tzw. trzeciego oka).  Pobudzona szyszynka otwiera możliwości świadomych podróży astralnych, postrzeganie innych wymiarów, pozwala przewidywać ścieżki przyszłości i komunikować się z bytami spoza znanego nam wymiaru.W dużym skrócie – DMT to cząsteczka oświecenia, endogenna czyli naturalnie wytwarzana przez naszą szyszynkę. Występuje również w ayahuasce – leczniczej roślinie z Amazonii, która używana jest do cielesnego oczyszczenia oraz podróży po innych wymiarach poprzez uzdrowienie serca i ciała . Użytkownicy tej rośliny przechodzą okres „pracy” gdzie zaszłe problemy konfrontowane są z naszą świadomością i leczone są dzięki wglądom w samego siebie, które ułatwione są dzięki działaniu rośliny.Posiadając oczyszczoną i wolną od zwapnienia szyszynkę, wytwarzamy własną dawkę DMT dzięki czemu możemy prosperować w duchowej egzystencji. Nie potrzebne są już substancje z zewnątrz, aby rozwijać własnego Ducha. DMT jest molekułą całkowicie naturalną, którą produkuje ludzkie ciało będąc zdrowym. Ludzie z założenia są istotami wielowymiarowymi, włączając w to umiejętności odczytywania wiedzy z innych, ukrytych wymiarów (świadomość zbiorowa, widzenie aury roślin i zwierząt, postrzeganie i komunikacja pozazmysłowa). Percepcja transcendentalna transformuje nasze Ego oraz szybko leczy cierpienie, konflikty oraz wspomaga karmę.Co zabija Twoją szyszynkę?Naukowiec Jennifer Luke dokonała w końcówce lat 90-tych pierwsze badanie wpływu fluorku sodu na szyszynkę. Stwierdziła, że umiejscowiona w środku naszego mózgu szyszynka, jest ewidentnym celem fluorku.Tkanka miękka szyszynki u dorosłego człowieka zawiera więcej fluoru niż jakakolwiek inna tkanka miękka w ciele – jest to ilość fluoru (ok. 300 ppm), która prowadzi do inhibicji enzymów. Szyszynka zawiera również tkankę twardą (apatyt hydroksylowy), w której kumuluje się jeszcze więcej fluoru, nawet 21 000 ppm (!), to więcej niż w jakiejkolwiek innej tkance twardej w ludzkim organiźmie (np. zębach czy kościach). Fluorek sodu kalcyfikuje (zwapnia) szyszynkę oraz silnie hamuje jej aktywność, działanie i rozwój, tak, że nie jest ona już w stanie skutecznie utrzymywać równowagi hormonalnej w organiźmie. Żebyśmy mieli jasność – fluorek sodu robi z szyszynką coś na podobieństwo marskości wątroby. To znaczy, że zahamowanie czynności szyszynki wynika z tego, że jej komórki obumierają. Fluorek sodu ZABIJA SZYSZYNKĘ – zamienia ją na przeźroczystą galaretkę.Precyzując – Fluor odgrywa w tym procesie następujące role:1) katalizatora powstawania mineralnej fazy w tkance, którą stanowi hydroksyapatyt Ca10(PO4)6(OH)2,2) zastępuje jony hydroksylowe (OH-) powodując powstanie fluoroapatytu/fluorohydroksyapatytu Ca5(PO4)3OH1-xFx, poza tym sprzyja kalcyfikacji na kilka innych jeszcze sposobów.Dalsze badania dostarczyły więcej dowodów na to, że fluorek sodu przechodzi do szyszynki. To jedyny narząd/gruczoł, który atakuje – najważniejsze centrum neurohormonalnej sekrecji mózgu.Fluorek sodu (Sodium Fluoride) jest powszechny w żywności, napojach, nawet piwie, w wodzie z kranu i w wodzie butelkowanej. Fluorek sodu jest wprowadzony w 90% podaży amerykańskich ujęć wody. W Polsce jest troszkę lepiej, choć nie do wszystkiego władze się przyznają.Filtry wodne, dostępne w supermarketach nie eliminują fluoru. Jedynie proces odwrotnej osmozy lub destylacji wody skutecznie go usuwa. Najtańszym sposobem jest kupić destylator wody.Krótka lista zawartości fluoru w produktach codziennego spożycia:- Herbata – od 1 do 7 mg/100 g w dodatku fluoru łatwo przyswajalnego (!!!)- Ryby, fasola – 1,65 mg/1000 g,- Ziemniaki – 0,141 mg,- Marchew – 0,188 mg,- Szpinak – 0,435 mg,- Mleko – 0,227 mg,- Mąka pszenna 0,56 mg/1000 gdużo fluoru znajduje się generalnie w mięsie, kapuście, sałacie, rzeżusze, brokułach.Podstawy detoksykacji szyszynki :1. Usunąć Rtęć – następna naprawdę straszna trucizna dla szyszynki. Nie można pozwolić, by dostała się do naszego organizmu. Plomby amalgamatowe w zębach są toksyczne dla szyszynki – należy się ich jak najszybciej pozbyć. Większość (jak nie wszystkie), produkowane aktualnie szczepionki także są skażone rtęcią. Thimerosal (środek konserwujący szczepionki) to metyl rtęci i niebywale trudno jest go usunąć z mózgu. Unikajcie jedzenia ryb i owoców morza, takich jak krewetki. Tuńczyk i mięso delfinów jest wyjątkowo szkodliwe ze względu na zawartość rtęci – większe zwierzęta mają odpowiednie wyższe stężenie rtęci w swoich tkankach – a to wszystko dzięki „postępowi cywilizacyjnemu”.Żarówka energooszczędna – rozbita wydziela opary rtęci, które natychmiast uwalniane do pokoju zaczynają być wdychane. Natychmiastowo należy taką żarówkę wynieść na zewnątrz i wywietrzyć należycie pomieszczenie.Rtęć można usuwać z organizmu przez codzienne stosowanie pędów pszenicy, Chlorelli i spiruliny. Zioła Cilantro przyjmowane w codziennych dawkach, również pomagają pozbyć się rtęci z mózgu.2. Fluor – pasty do zębów i w wodzie z kranu. Należy go unikać jak ognia. Zabija szyszynkę, zwapniając jej strukturę tkankową.3. Zdrowa żywność – niektóre pestycydy są toksyczne dla szyszynki. Organiczna zdrowa żywność – w dużej mierze surowa – wspiera odtruwanie szyszynki.4. Alkohol i papierosy – bezwzględnie należy się ich pozbyć z codziennej diety .5. Pozostałe toksyny – jeśli coś jest toksyczne nie umieszczaj tego w swoim ciele. Jeśli nazwa na opakowaniu jest trudna w rozczytaniu, prawie na 99% jest to szkodliwe dla Twojego ciała. Sztuczne słodziki (aspartam K), rafinowany cukier, fenyloalanina, prawie wszystkie konserwanty zaczynające się od E1, dezodoranty (zwłaszcza antyperspiranty z toksycznym aluminium jako podstawowym składnikiem czynnym), odświeżacze powietrza, dentystyczne płyny do płukania ust oraz wszelakie środki chemiczne.6. 100% prawdziwa czekolada i surowe kakao stymuluje gruczoł szyszynki. W wysokich dawkach działa odtruwająco dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy.7. Podczas kiedy magnez w organizmie spada, wówczas ciało, aby nadrobić jego braki uwalnia z kości i zębów wapń. Podwyższony poziom wapnia we krwi odkłada się w narządach miąższowych – jajnikach, nerkach i szyszynce również!..aby utrzymać wapń w kościach i zębach, a nie w stawach i tkankach miękkich, potrzeba stałych dostaw magnezu!Magnez pomaga w odwracaniu zwyrodnieniowego zwapnienia struktur naszego organizmu związanego ze starzeniem i w ten sposób przyczynia się do relatywnego odmłodzenia .Magnez jest także świetnym mechanizmem oczyszczającym organizm z toksyn. Jon magnezu jest atomem, któremu brakuje dwóch elektronów, co prowadzi do szukania innych atomów w celu ich przyłączenia. Kiedy toksyczne metale ciężkie takie jak ołów, kadm, aluminium pojawią się w organizmie, magnez wchodzi z nimi w reakcje, powodując obniżenie ich toksyczności i wydalenie wraz z moczem. Ponadto glutation – ważny antyoksydant nie może być syntetyzowany bez udziału magnezu.Najlepiej przyswajalny jest magnez w postaci chlorku magnezu, jednakże nawet w takiej formie możliwe jest przyswojenie 50% przez nasz przewód pokarmowy, z resztą jest piekielnie gorzki. Może upłynąć kilka tygodni, zanim doustne przyjmowanie magnezu przywróci właściwy balans magnezu wewnątrzkomórkowego.Najlepiej stosować chlorek magnezu do kąpieli! Powierzchnia absorpcji przez skórę jest nieporównywalnie większa niż w przewodzie pokarmowym.8. Szyszynkę odnawiają również zioła takie jak pietruszka, lucerna, bylica, gotu-kola.9. Również uszkodzone komórki mózgowe można wzmacniać za pomocą Tiaminy, czyli tzw. witaminy B1, jest ona bardzo istotną odżywka, której potrzebują wszystkie tkanki, nie wykluczając mózgu. Znajduje się ona w takich produktach spożywczych jak pełne ziarna zbóż, orzechy, fasola, groszek i ziarna soi.A na koniec zdjęcia opakowań do przechowywania i transportu fluorku sodu. Wnioski wyciągnijcie sami.  precyzując – Fluor odgrywa w tym procesie następujące role:1) katalizatora  powstawania mineralnej  fazy  w tkance, którą stanowi hydroksyapatyt Ca10(PO4)6(OH)2,2) zastępuje jony hydroksylowe (OH-) powodując powstanie fluoroapatytu/fluorohydroksyapatytu Ca5(PO4)3OH1-xFx,poza tym sprzyja kalcyfikacji na kilka innych jeszcze sposobów – See more at: http://instytutarete.pl/poczytaj/cialo/na-zdrowie/468-jak-zabija-sie-twoja-szyszynke.html#sthash.ulkaYbXv.dpuf

Popularne wpisy